Potpisan sporazum o izgradnji kružne raskrsnice u Vlasenici

VLASENICA

Potpisan sporazum o izgradnji kružne raskrsnice u Vlasenici

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević u Vlasenici su potpisali sporazum o izgradnji kružne raskrsnice u ovoj opštini, u koju će ovo preduzeće uložiti oko 500.000 KM. Kružna saobraćajnica biće izgrađena na mjestu ukrštanja magistralnih puteva iz pravca Istočnog Sarajeva, Beograda i Banjaluke.
– Sve kružne raskrsnice koje mi danas radimo, rade se na zahtjev lokalnih zajednica – rekao je Nešić.
On je objasnio da je sporazumom predviđeno da projektno-plansku dokumentaciju uradi opština Vlasenica, te da pola sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih pitanja obezbijedi opština Vlasenica, a drugu polovinu JP „Putevi Republike Srpske“.
– Čim opština dostavi gotovu projektnu dokumentaciju, mi ćemo raspisati tender za izbor najboljeg ponuđača – izjavio je Nešić.
Dodao je i da će ovo preduzeće krajem sedmice raspisati tender za projektovanje i rehabilitaciju puteva Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.
Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević izjavio je da je izgradnja kružne saobraćajnice važan projekat za građane ove opštine, ali i regije, jer se time omogućava bezbjedniji i brži protok saobraćaja na toj dionici.
– Ovo je još jedan pokazatelj da Vlada i institicije Republike Srpske vode računa o građanima. Ovim rješavamo ključni problem u opštini Vlasenica kada je riječ o infrastrukturi – rekao je Kraljević.

(opstinavlasenica.org)