Festival humora i satire održan u Zvorniku

ZVORNIK

Festival humora i satire održan u Zvorniku

U Zvorniku je održan drugi Festival humora i satire „Kriva Drina“ na kome je nastupilo deset aforističara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, a nagrada publike „Zlatna vijuga“ je pripala Bojanu Ljubenoviću iz Beograda.

Na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke zvorničkoj publici predstavili su se Grujo Lero iz Bijeljine, Bojan Ljubenović iz Beograda, Jovo Nikolić iz Ugljevika, Ekrem Macić iz Konjica, Miladin Berić iz Banjaluke, Esma Sarić iz Sarajeva, Bojan Rajević iz Cetinja, Nebojša Borovina iz Vlasenice, Rade Đergović iz Šapca i Nenad Ćorilić iz Loznice.

Osnivač i selektor Festivala Stanislav Tomić rekao je da je namjera da se tradicionalno održava ovaj festival kao brend po kome će Zvornik, između ostalog, biti prepoznatljiv na kulturnoj mapi Republike Srpske i BiH.

 – Publika je prošle godine, kada je prvi put održan festival, imala pozitivne utiske o ovom nesvakidašnjem događaju, dok ove godine nastojimo da ovu manifestaciju u organizacionom i svakom drugom smislu podignemo na viši nivo – rekao je Tomić.

On je dodao da je Festival osmišljen kao tradicionalna smotra aforističara, komičara i ljubitelja humora i satire, te da od ove godine organizaciju Festivala preuzima Javna ustanova Narodna biblioteka Zvornik.

Prema njegovim riječima, organizatorima je cilj da se u narednom periodu održi kvalitet festivala i da se razvije potreba publike za jednom ovakvom manifestacijom, kakvih nema mnogo u Republici Srpskoj.

 – Ovo nije bilo samo veče aforizama, nego satire i kratke priče, tako da je održan širok spekrat satire i humora, koji je, nadam se, zadovoljio ukuse publike – rekao je Tomić.

Tomić je podsjetio da je Festival humora i satire „Kriva Drina“ održan prvi put u Zvorniku 5. avgusta prošle godine u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ .

(infobirac.net)