Povećen broj preduzetnika u Zvorniku

ZVORNIK

Povećen broj preduzetnika u Zvorniku

Više zaposlenih više i radnji

Od početka ove godine u Zvorniku je zabilježeno povećanje broja preduzetničkih radnji, a po strukturi najviše je otvoreno uslužnih objekata.

Milan Cvijetinović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti

Po riječima Milana Cvijetinovića, načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti više faktora je uticalo na ovaj pozitivan trend, a jedan od najvažnijih je povećanje broja zaposlenih radnika.

 – Veliki broj radnika je zaposlen kroz projekte lokalne uprave, Zavoda za zapošljavanje, a dobar dio je zaposlila i „Alumina”. Povećanje broja zaposlenih otvorilo je prostor za nove preduzetnika koji upravo u ovoj činjenici vide svoju šansu za rad. I ove godine Gradska uprava i Zavod će realizovati projekte zapošljavanja za oko 300 lica – kaže Cvijetinović i dodaje da je pozitivan trend u otvaranju novih radnji u Zvorniku karakterističan već šest godina.

On je dodao da je na početku godine bilo registrovano 759 preduzetničkih radnji, a da ih je sada 787. U strukturi radnji najviše je trgovinskih, oko 40 odsto, potom slijede ugostiteljske radnje sa oko 20 procenata.

(infobirac.net)