Tokom pretresa pronađeno oružje koje je otuđeno izvršenjem krivičnih djela protiv imovine

CRNA HRONIKA ZVORNIK

Tokom pretresa pronađeno oružje koje je otuđeno izvršenjem krivičnih djela protiv imovine

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, koje su za cilj imale rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine, identifikovali lica R.D. (1973) i A.S. (1957), oba sa područja grada Zvornika, kod kojih je pronađeno oružje koje je otuđeno izvršenjem krivičnih djela protiv imovine kao i oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, 28.06.2018. godine, policijski službenici su izvršili pretres na četiri lokacije na području Zvornika, prilikom čega je u objektima koje koriste lica R.D. i A.S. pronađena lovačka puška koja je otuđena prilikom izvršenja krivičnog djela „Krađa“ kao i ručni bacač.
Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica R.D. slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će protiv lica A.S. nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela „Krađa“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Zvornik

infobirac.net