Servisne informacije – 28.6.2018.

REGION SERVISNE INFORMACIJE ZVORNIK

Servisne informacije – 28.6.2018.

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa počinjeno je jedno krivično djelo u Srebrenici, dok narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U toku protekle noći evidantarane su četiri saobraćajne nezgode od čega dvije sa povrijeđenim licima u Bratuncu i Karakaju, te dvije sa materijalnom štetom u Srebrenici i Zvorniku.

U zvorničkom porodilištu u toku noći rođena je jedna djevojčica.

Saobraćaj se na putevima u „Oblasti 7“, koje održavaju „Zvornik putevi“, odvija po mokrim kolovozima, a oprez se savjetuje na putnim pravcima kroz riječne kotline i usjeke zbog mogućih odrona. Putari danas slave svog zaštitnika Svetog Vida i obilježavaju krsnu slavu Vidovdan.

Prema najavama iz Elektrodistribucije na području RJ Zvornik, RJ Bratunac i RJ Vlasenica danas neće biti planiranih isključenja električne energije.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zvornik imala je jednu intervenciju na izvlačenju jednog lica iz automobile koje je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi.

Danas se obilježava jedan od najvećih vjerskih praznika u srpskom narodu Vidovdan. Vidovdan predstavlja Dan žalosti, pa je srpski narod zadržao običaj da se na taj dan ne igra i ne peva, te da se zaustave svi veliki poslovi. Za Vidovdan se u crkvama obavljaju pomeni za sve postradale u ratovima.

infobirac.net