Nemačka posle 80 godina završila takmičenje u grupnoj fazi!

FUDBAL SPORT SPORT

Najveća senzacija Svetskog prvenstva u Rusiji

Nemačka posle 80 godina završila takmičenje u grupnoj fazi!

Fudbaleri Nemačke izgubili su od Južne Koreje (0:2) u okviru trećeg kola grupe H na Svetskom u Rusiji. Tako su “panceri” ispali u grupnoj fazi Mundijala prvi put posle 80 godina!

Južna Koreja je napadala uglavnom preko Sona koji je pokazao da je pravi lider ovog tima, dok su “panceri” krenuli na sve ili ništa, što im se uprkos brojnim šansama Rojsa, Milera, Humelsa i Gomeza nije isplatilo.

Kada su krenuli svim silama na gol protivnika, ostala je praznina u poslednjoj liniji, što su Korejci iskoristili i došli su do senzacionalne pobede. Pogodak vredan trijumfa protiv Nemačke postigao je Jung Gvon-Him, čiji je gol priznat posle VAR tehnologije.

Pokušali su Nemci naklon primljenog gola da dođu do eventualnog preokreta, krenuo je i Manuel Nojer u napad, ali izjednačenje nije bilo. Umesto toga stigla je kazna, pa je Hjong Min Son pogodio nebranjenu mrežu i stavio je tačku na ovu utakmicu.

FOTO TANJUG/AP

Ovo je šokantan rezultat za aktuelne svetske šampione koji su imali najviše ambicije na ovom Mundijalu, a desilo im se da ispadnu u grupnoj fazi prvi put još od 1938. godine.

U drugom meču ove grupe Švedska je slavila protiv Meksika 3:0 i kao prvoplasirani tim se plasirala u osminu finala, dok su Meksikanci uprkos porazu ostvarili plasman među šesnaest najboljih svetskih timova.

blic.rs