Detaljan plan ulaganja u infrastrukturu u gradskoj zoni u Zvorniku – Asfaltiranje ulica, izgradnja parkinga i uređenje zelenih površina

ZVORNIK

Detaljan plan ulaganja u infrastrukturu u gradskoj zoni u Zvorniku

Asfaltiranje ulica, izgradnja parkinga i uređenje zelenih površina

Nakon završetka radova na „Fiš“ projektima, odnosno vodovoda u Tršiću i kanalizacije u Tabancima, urađena je rekonstrukcija ulice Braće Obradovića, a trenutno se, nakon zamjene instalacija, radi asfaltiranje glavne ulice u naselju Grobnice nakon čega će uslijediti asfaltiranje ulice koja vodi u naselje Šćemlija.

Paralelno sa ovim radovima biće urađeno proširenje u ulici Braće Obradovića, u dijelu koji vodi prema naselju Fetija, nakon čega će i ona biti u potpunosti završena. Svi ovi radovi su finansiraju iz „Fiš“ projekta, čija je vrijednost oko 3.200.000 KM.

Tokom ljeta iz budžeta Grada Zvornika biće finansirani radovi na asfaltiranju još nekoliko ulica, izgradnji parkinga te uređenju zelenih površina. Ono što je građanima Zvornika sigurno najvažnije jeste proširenje parkinga, a po riječima Bojana Ivanovića, zamjenika gradonačelnika Zvornika, radiće se parking kod bolnice i magistralnog puta.

 – Završetkom radova na asfaltiranju ulica u Grobnicama i Šćemliji, krenućemo sa asfaltiranjem ulice Sime Perića između Doma zdravlja i JZU „Bolnica Zvornik“. Ona će biti jednosmjerna ulica kada se završe radovi, tako da će sa lijeve strane uz zgradu Doma zdravlja biti urađena parking mjesta, a desna strana će ostati kao kolovozna traka. U dijelu sadašnjeg parkinga kod bolnice uradićemo galeriju, tako da ćemo dobiti novi prostor za parking, kao etažu, dakle sačuvati postojeća mjesta i ispod njih uraditi nova. Očekujemo da projekat za ove radove bude gotov u narednih pet do deset dana. Ti parkinzi su od velikog značaja jer je tu najveće zagušenje saobraćaja u Zvorniku. Pored toga uradićemo i parking pored crpne stanice Mejdan, kod magistralnog puta gdje ćemo dobiti 47 novih mjesta za parkiranje – rekao je Ivanović i najavio da će u naselju Grobnice biti asfaltirane još dvije poprečne ulice.

 – Radnici komunalnog preduzeća će prvo pregledati instalacije u ove dvije ulice, kako bi vidjeli je li potrebno raditi njihovu rekonstrukciju, pa ćemo onda krenuti u asfaltiranje, a radi se o Radničkoj i ulici Gavrila Principa. Potom slijedi asfaltiranje Sprečanske ulice, koja vodi od naselja B-blokovi do ulice Vuka Karadžića, te rekonstrukcija i asfaltiranja dijela ulice Braće Jugovića iza zgrade B 19. Od važnijih radova treba dodati i rekonstrukciju Centralnog spomen obilježja i asfaltiranje ulice koja od stadiona vodi do uključenja na glavnu ulicu – rekao je Ivanović.

 

Uporedo sa ovim radovima aktivno se radi na uređenju zelenih površina, postavljanju novih sadnica te travnatih površina. Dio radova ispred Doma omladine je završen, a trenutno se izvode radovi u dvorištu osnovne i muzičke škole, pored gradskog šetališta.

(infobirac.net)