Defanzivac Hueske Rajko Breženčić potencijalni reprezentativac BiH

FUDBAL REGIJA BIRAČ SPORT

Defanzivac Hueske Rajko Breženčić potencijalni reprezentativac BiH

Brežančić: Ne bih imao ništa protiv da me pozove Prosinečki

Nakon Bojana Nastića koji je uspešno debitovao za reprezentaciju BiH još jedan Vlaseničanin mogao bi obući dres ,,zmajeva“ i praviti konkurenciju na poziciji levog beka, a reč je o Rajku Brežančiću fudbaleru Hueske novog člana elitnog ranga španskog fudbala. Tokom ratnih dejstava brzonogi fudbaler se sa roditeljima preselio u Beograd i svoje prve korake je napravio u Partizanu nakon čega je igrao za Metalac, Bežaniju i Čukarički iz koga je pre tri godine otišao u AZ Alkmar.

– U Holandiiji se nisam najbolje snašao, pa sam nakon prve godine ugovora dobio poziv iz Hueske koja je igrala u španskoj drugoj ligi. Prihvatio sam i sada mogu da kažem da sam napravio najbolji potez u karijeri, jer sam dve sezone standardni prvotimac i odigrao sam ukupno 54 utakmice. Ove sezone Hueska je napravila istorijski uspeh te se po prvi put u 58 godina dugoj istoriji direktno plasirala u La ligu. Osećam se fenomenalno zbog toga i nadam se da ćemo naredne sezone uspeti da izborimo opstanak što je jedan od glavnih ciljeva kluba. Sigurno je da se radujem što ću naredne sezone igrati protiv Reala, Barselone, Atletiko Madrida u jednoj od najjačih liga sveta, što će biti kruna moje dosadašnje karijere – rekao je Brežančić.

Rajko Brežančić u dresu Hueske

U dosadašnjoj karijeri Brežančić je igrao za sve mlađe selekcije Srbije, dok za najbolju selekciju nije zabeležio nijedan nastup. Upravo taj podatak, kao i činjenica da će naredne sezone igrati u elitnom rangu španskog fudbal može biti najbolja preporuka za selektora Roberta Prosinečkog.

– Niko me još uvek nije kontaktirao iz FSBIH, a jedini koji su me zvali ste vi novinari. San svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju, a ja taj san još uvek nisam ostvario. Ne bih imao ništa protiv da me pozove Prosinečki i odazvao bih se pozivu, a njega lično poznajem još iz vremena dok je bio trener Crvene Zvezde i mogu reći da je izuzetan čovjek i trener. Ukoliko do poziva dođe morao bih promeniti sportsko državljanstvo, ali o tome ne odlučujem ja već selektor. Na meni je da nastavim sa dobrim igrama i kvalitetno treniram, pa tek onda da se nadam pozivu. Trenutno želim da se odmorim od naporne sezone i u narednih petnaestak dana neću razmišljati o fudbalu, osim što ću uživati u mečeva na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koje ću pratiti preko malih ekrana – istakao je Brežančić.

U BiH Rajko Brežančić ima puno rodbine, a najlepše se oseća u selu Rogač koje se nalazi između Milića i Vlasenice.

– Kada sam otišao iz Vlasenice nisam se više vraćao u rodni grad, a nadam se da ću ove ili iduće godine to učiniti. U BiH imam puno rodbine u Milićima, Bratuncu i Zvorniku, a dolazim samo u selo Rogač koje se nalazi između Milića i Vlasenice kako bih obišao grobove svojih predaka. Tu se osećam najlepše, jer je tamo pravi raj za dušu i oči, pa iako se kratko zadržim odmorim se kao retko gde. Sa golmanom Nemanjom Stevanovićem koji je branio u Čukaričkom, a koji je iz Zvornika sam u izuzetnim odnosima i on je taj koji me informiše o rodnom kraju (smeh). Znam da je regija Birač pravi rasadnik dobrih fudbalera, a tokom karijere sam upoznao puno igrača koji su baš sa tih prostora – zaključio je Brežančić.

Rajko Brežančić (plavi dres)

Pratio mečeve reprezentacije BiH

Bez obzira što igra u Španiji Rajko Brežančić prati mečeve klubova sa prostora Srbije i BiH, kao i utakmice svih reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije.

– Pratim rezultate Partizana i Čukaričkog, kao i reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije. Znam da je u BiH trenutno smena generacija i da selektor podmlađuje reprezentaciju. Znam da je propuštena velika prilika za plasman na Svetsko prvenstvo, te da je glavni cilj da se ode na naredno Evropsko prvenstvo – rekao je Brežančić.

infobirac.net