Budući konobari održali javno polaganje maturskog ispita

ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: konobari not found

Budući konobari održali javno polaganje maturskog ispita

Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić”, iz ugostiteljskog smjera konobar, održali su javno, interaktivno polaganje maturskog ispita. Oni su pred čelnicima gradske uprave, profesorima, gostima i učenicima pokazali šta su praktično naučili tokom školovanja.

Po riječima direktorice škole Biljane Pisić, ranije su ovakvo polaganje imali učenici sa smjera kuvar, kako u školi tako i gradskom restoranu.

– Ovo je prvi put da konobari imaju ovakvo praktično polaganje ispita, i zapravo se može reći da je ovo primjer početka dualnog obrazovanja u Srpskoj. Učenici su pokazali svoje praktično znanje i pred gostima iz Gradske uprave koja svesrdno pomaže sve naše aktivnosti – rekla je Pisić i dodala da bi ovakvih projekata trebalo biti više u školama u Srpskoj te se zahvalila Gradskoj razvojnoj agenciji iz Istočnog Sarajeva, odnosno Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i projektu „Prilika plus“, koji podržava Vlada Švajcarske, a koji su finansijski podržali ovaj projekat polaganja ispita.

Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović istakao je da će oni i dalje nastaviti da ulažu u ova zanimanja.

– Imajući u vidu da se u posljednjih deset godina više od deset puta povećao broj ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta u našem gradu i privrednici i lokalna uprava će podržavati zanimanja kuvar i konobar jer su neophodni na tržištu rada – istakao je Stevanović.

(infobirac.net)