Lišeno slobode lice koje je aktiviralo eksplozivnu napravu u Branjevu

CRNA HRONIKA

Lišeno slobode lice koje je aktiviralo eksplozivnu napravu u Branjevu

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili su slobode lice inicijala M.J. (1997) iz Zvornika, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Kozluk, 03.06.2018. godine oko 00,10 časova, prijavljeno je da ispred ugostiteljskog objekta u Šepku, lice M.J. aktiviralo eksplozivnu napravu (bombu) prilikom čega nije bilo povrijeđenih lica.
Ubrzo nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su pronašli M.J. i istog lišili slobode.
Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su utvrdili da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, pored lica M.J. može dovesti i lice D.Đ. Izvršenim pretresom objekata i vozila koje koristi lice D.Đ. pronađena je i privremeno oduzeta automatska puška M-70 i veća 200 količina municije.
O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica M.J. slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok protiv lica D.Đ. slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

(PU Zvornik)

(Foto: Ilustracija, agencije)