KUD „Dvorovi“ pobjednik 21. Festivala dječijeg folklora Republike Srpske 

ZVORNIK

KUD „Dvorovi“ pobjednik 21. Festivala dječijeg folklora Republike Srpske

Kulturno-umjeničko društvo „Dvorovi“ iz Bijeljine osvojilo je prvo mjesto na 21. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske u Zvorniku, na kome je nastupilo oko 500 učesnika iz KUD-ova, školskih sekcija folklora, te vokalnih i istrumentalnih solista iz Republike Srpske i Srbije.

Drugo mjesto pripalo je Srpskom kulturno-umjetničkom društvu „Prosvjeta“ iz Brčkog, dok treće mjesto dijele KUD „Most“ iz Bratunca i KUD „Boksit“ iz Milića.

KUD „Jelica“ iz Crne Bare, Srbija, proglašen je za najbolji folklorni ansambl iz Srbije.

Olja Babić iz KUD „Most“ Bratunac proglašena je za najboljeg vokalnog solistu, dok Emilija Rikanović iz Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka kod Zvornika i Marija Šljukić iz KUD Ljubinje dijele drugo mjesto.
Anastasija Nastić iz KUD „Dvorovi“ proglašena je za najbolju igračicu, a Stanislav Ignjatović iz Osnovne škole „Jovan Cvijić“, Drinjača kod Zvornika za najboljeg igrača.

Nikola Pantić iz SKUD „Prosvjeta“ Brčko proglašen je za najboljeg mladog igrača, dok je Čedomir Pejčić iz SKUD „Kolo“ iz Suvog Polja kod Bijeljine proglašen za najboljeg kolovođu.

KUD „Boksit“Milići proglašen je za najmasovniji ansambl, a KUD „Dvorovi“ za najbolju etno grupu.
Predsjednik zvorničkog SKPD „Prosvjeta“ Radosav Perić rekao je, nakon proglašenja pobjednika, da je Festival jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj na kojem djeca iz raznih krajeva donose i prikazuju narodne igre, pjesme, muziku, običaje, nošnju, usmeno narodno stvaralaštvo i ostale oblike narodne kulture i umjetnosti.

(infobirac.net)