Sportske igre mladih u Zvorniku

ZVORNIK

Sportske igre mladih u Zvorniku

U Zvorniku se danas igraju Sportske igre mladih na kojima se takmiče djeca u malom fudbalu, košarci, odbojci, atletici i igri „između dvije vatre“. Savjetnik gradonačelnika Ognjen Pavlović, otvarajući igre, istakao je da Grad Zvornik svesrdno podržava ovakve i slične manifestacije koje okupljaju djecu i kroz koje se oni uče pravim vrijednostima.

Naida Abdulahović ispred BH Telekom Sportskih igara mladih rekla je da se danas takmiče dječaci i djevojčice koji su 2003. godište i mlađi i 2007. godište i mlađi.
Ona je rekla da će pobjednici u Zvorniku u svim sportskim disciplinama učestvovati na finalu u Sarajevu koje će biti održano od 7. do 11. avgusta ove godine.
– Grad Zvornik je partner Sportskih igara i pokrovitelj takmičenja u Zvorniku. I ove kao svih prethodnih godina izuzetno smo zadovoljni saradnjom i ovom prilikom zahvaljujemo se gradonačelniku Zoranu Stevanoviću i Gradskoj upravi – rekla je Abdulahovićeva koja je dodala da je osnovni cilj igara da okupe dječake i djevojčice, da se druže, te da se promoviše fer plej.
Dejan Gajić, koordinator Sportskih igara u Zvorniku, istakao je da je ovo sedma godina kako se igre odigravaju u Zvorniku, te da svake godine okupe veliki broj djece.
– Smatram da je ovo najbolja sportska priča na ovim prostorima i ono što je najvažnije jeste druženje djece. Takmičenja će se odigravati u Rekreativno sportskom centru, te na sportskom terenu pored škole i u fiskulturnoj sali škole „Sveti Sava“. Danas očekujemo učešće oko 950 djece sa cijele teritorije grada Zvornika i nekih susjednih opština – rekao je Gajić.

(GU Zvornik)