Dogovorena saradnja između zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ i srednje škole u Rumi

ZVORNIK

Dogovorena saradnja između zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ i srednje škole u Rumi

Predstavnice Srednje stručne škole „Branko Radičević“ iz Rume, Ivana Stanković i Danijela Vasić, posjetile su Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ Zvornik radi uspostavljanja saradnje između spomenutih škola u okviru mogućih zajedničkih projekata.
„Mi smo danas došli ovdje da ponudimo partnerstvo srednjoškolskom centru u Zvorniku u okviru projekta transnacionalne saradnje između 12 ili 14 zemalja, koji predviđa osnaživanje marginalizovanih grupa u pogledu razvoja njihovog s opstvenog biznisa. Sa ovim projektom mi imamo namjeru da apliciramo za EEA and Norway Grants i srednja škola iz Zvornika bi mogla biti naš partner iz Bosne i Hercegovine. Projekat bi trebao da traje 3 godine, a podrazumijeva obuku i razmjenu učenika, te susrete nastavnika,“ istakla je Ivana Stanković, profesorica informatike iz Rume.
Dogovorena je i saradanja prilikom apliciranja za programe Erazmus+, ali je bilo razgovora i o drugim vidovima prekogranične ili regionalne saradnje koji bi se mogli uobličiti u različite projekte, kao i o mogućnostima saradnje između organizacije „Stil mladih“ iz Rume i omladinskih organizacija iz Zvornika.
Direktorica Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Zvornik, Biljana Pisić, rekla je da ove dvije škole za sada povezuje zajednička saradnja sa Portugalcima, ali da je srednja škola u Zvorniku već godinama jasno opredijeljena za otvorenost i saradnju, naročito na međunarodnom planu, te je stoga zainteresovana za različite oblike partnerstva koji idu u prilog razvojnoj strategiji škole, koja, po njenim riječima, u mnogim aspektima prednjači u odnosu na druge srednje škole u Republici Srpskoj.
Svoje pozitivne utiske gošće iz Rume zaokružile su obilazkom specijalizovanih učionica, školske biblioteke, zbornice i fiskulturne sale, tako da su imali priliku da se neposredno upoznaju i sa uslovima rada koje nudi zvornički srednjoškolski centar.

(infobirac.net)