Prelazak načelnika Bratunca iz SDS-a u SNSD otvara nove investicije – Mlađenović: Za pet godina 500 radnika u proizvodnji

BRATUNAC

Prelazak načelnika Bratunca iz SDS-a u SNSD otvara nove investicije

Mlađenović: Za pet godina 500 radnika u proizvodnji

Izborna godina donela je u Republici Srpskoj vruću političku debatu o korupciji, radu srpskih predstavnika u Sarajevu, kritikama na račun MUP-a, ali je za sada čini se najjači politički potres, pogotovu u Podrinuju, izazvao prelazak Nedeljka Mlađenovića, načelnika opštine Bratunac u redove SNSD-a. Nakon 25 godina u SDS-u Mlađenović je, kaže, razočaran odnosom rukovodstva stranke i njihovih predstavnika na državnom nivou prema građanima Bratunca jer su za protekle četiri godine uspeli da obezbede svega 40.000 KM investicija za ovu opštinu.

Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac

 – To je osnovni razlog mog odlaska iz SDS-a. Građani Bratunca ne smeju biti taoci takve politike već moramo da nastavimo sa strateškim ulaganjima. Mi se smo se već ranije opredelili za uzgoj malina, kojim se sada bavi oko 1.500 ljudi, a za dvadesetak dana završićemo kapitalni projekat navodnjavanja svih mesnih zajdnica u opštini, čija je vrednost 9.500.000 KM, čime ćemo biti možda i jedina lokalna zajednica u regiji bivše Jugoslavije koja je realizovala tako nešto. Pored toga, imamo registrovano preduzeće koje poseduje veliki rasadnik malina što pokazuje da postajemo regionalni centar u proizvodnji ove kulture sa zaokruženim procesom rada – ističe Mlađenović.

Koliko je ovaj prelazak važan vrhu SNSD-a najbolje se videlo po nedavnoj poseti Bratuncu predsednika ove partije i Republike Srpske, Milorada Dodika.

Most između Bratunca i Ljubovije

 – Nama je cilj da nastavimo sa ulaganjima i novim projektima, a u tome nam je potrebna pomoć Vlade RS. Oni su u poslednjih deset godina uložili u našu opštinu 90.000.000 KM, a pripremili smo i dogovorili projekte vrednosti od 60.000.000 KM za naredni period. Dogovorili smo se da se formira savet za koordinaciju između privrednika iz Bratunca i predstavnika Vlade RS kako bi se na ubrzan način išlo u realizaciju planiranih projekata i otvaranja novih radnih mesta. Cilj nam je da u narednih pet godina zaposlimo 500 radnika u privredi, odnosno proizvodnji, uz podršku Vlade RS našim preduzetnicima, kako bi uz postojeći broj onih koji se bave proizvodnjom malina rešili pitanje nezaposlenosti – smatra Mlađenović i dodaje da je u protekle četiri godine u privredi Bratunca zaposleno 400 novih radnika.

On je istakao da već imaju spremne projekte koji bi doneli prosperitet, a tu je na prvom mestu izgradnja graničnog prelaza, obilaznice oko grada, bescarinske i industrijske zone kod novog mosta, izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, uređenja rečnih korita, izgradnja zgrade opštine i druge projekte. Od Vlade Srbije očekuju pomoć kako bi se realizovao projekat brze ceste Bratunac-Ljubovija-Valjevo što bi ih povezalo sa najvažnijim putnim pravcima u Srbiji i otvorilo ovu lokalnu zajednicu kao tranzitnu liniju saobraćaja prema Srbiji, odnosno dalje prema zemljama okruženja.

Formira se patriotski blok

Osim ivnesticija, aktuelno je i pitanje daljeg političkog anagažmana Nedeljka Mlađenovića. Nakon prelaska u SNSD-e Mlađenović je rekao da će se formirati patriotski blok.

 – Ja sam se učlanio u SNSD-e, a mi ćemo formirati patriotski blok koji će raditi isključivo na prospertitu Bratunca – rekao je Mlađenović i dodao da ostaje načelnik opštine Bratunac te da ga druge funkcije ne zanimaju.

(Tekst i foto: EuroBlic, Rade Jokić)