Selena Keser, novi biser zvorničke muzičke škole

ZVORNIK

Selena Keser, novi biser zvorničke muzičke škole

Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ iz Zvornika iznjendrila je veliki broj muzičkih stvaralaca koji su na takmičenjima osvajali pregršt nagarada i pronosili slavu ove ustanove.

Jedna od njih svakako je i Selena Keser koja je skrenula pažnju na sebe nagradama na takmičenjima. Selena je učenik u klasi profesorice Ane Marilović, koja je i prati na takmičenjima.

 – Radi se jednom velikom talentu, učenici koja vrijedno radi tako da su rezultati samo proizvod njenog truda. Najvažnije je da to ona radi sa velikom ljubavlju što joj olakšava nastupe na takmičenjima – rekla je Marilović.

Selena je već na prvom takmičenju stigla do nagrade. Naime, na 16. Internacionalnom takmičenju u kategoriji klavir, koje je organizovala Muzička škola „Petar Stojanović“ iz Uba, Keser je osvojila prvo mjesto sa 98 bodova. Kasnije, na 1. Međunarodnom takmičenju pijanista „Akordeon art plus“, Muzičke akademije Istočno Sarajevo, Seleni je pripalo drugo mjesto sa osvojenih 88,33 bodova. Keser je učestvovala i na manifestaciji „Dani Vojina Komadine“ na poziv Zorana Komadine, sina Vojina Komadine, gdje je izvodila kompoziciju autora čije ime nosi njihova škola.

(infobirac.net)