Otvorena prva Međunarodna izložba pasa

REGIJA BIRAČ
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: izlozbapasa not found

Otvorena prva Međunarodna izložba pasa

U Zvorniku se danas održava prva Međunarodna izložba pasa „Cacib“ Zvornik 2018, za koju je prijavljeno 275 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Poljske, Mađarske i BiH.


Izložbu je otovorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ističući da sve događaje koji okupljaju sugrađane i daju neka nova znanja iz raznih oblasti Gradska uprava uvijek podržava.

„Međunarodnom izložbom pasa, kao i drugim manifestacijama koje se ovih dana održavaju povodom 21. maja – Dana Zvornika, promovišemo i grad i turizam“, rekao je Stevanović i istakao da je u poslednjih sedam dana u gradu zabilježeno više od 3.000 posjeta.

Gradonačelnik je istakao da je obaveza grada i Gradske uprave da ljudima koji ovdje dođu požele i ponude što više i što bolje.

Predsjendik Kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika Vladimir Stevanović rekao je da je ovo prva Međunarodna izožba pasa u čitavoj regiji, osim Banjaluke i Sarajeva.

„Prethodnih godina održavali smo izložbu pasa na nivou BiH sa uspjehom, nakon čega smo dobili povjerenje za organizaciju međunardone izložbe pasa“, rekao je Stevanović i dodao da je ovo takmičenje najvećeg ranga koje prati sedam sudija, od kojih su petorica strane sudije.
Podsjećajući da se okupilo 275 izlagača iz šest država, Stevanović je rekao da je prijavljeno oko 60 rasa pasa, kao što su njemački ovčar, srednjoazijski ovčar, kavkazac, rotvajler i drugi.

Ističući da je veoma zahtjevna organizacija i održavanje ove vrste izložbe, Stevanović se zahvalio Gradskoj upravi, bez čije bi podrške bilo veoma teško organizovati ovako nešto.

Predsjednik Skupštine Kinološkog saveza Republike Srpske Siniša Danko rekao je da je organizacija izložbe pasa u Zvorniku pored Drine sjajna i da zaslužuje sve pohvale.

(infobirac.net)