Matrusko veče zvorničkih srednjoškolaca – Defile mladosti i znanja

ZVORNIK

Matrusko veče zvorničkih srednjoškolaca

Defile mladosti i znanja

Svečanim defileom glavnom gradskom ulicom, od zgrade Gradske uprave do Kasine, večeras je započelo obilježavanje maturske večeri za 366 maturanata SŠC „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra. Učenicima generacije, „vukovcima“ te ostalim maturantima uručena su priznanja i prigodni pokloni koje za njih tradicionalno obezbjeđuje Gradska uprava iz Zvornika.

Za učenike generacije u SŠC „Petar Kočić“ proglašeni su Marija Klještan, za četvorogodišnja, i Nikolina Josipović, za trogodišnja zanimanja. U Tehničkom školskom centru za učenike generacije proglašeni su Stefan Ljubinković, za četvorogodišnje, i Vladan Milošević za trogodišnja zanimanja.

Čestitke maturnatima uputili su direktori škola Biljana Pisić i Goran Grujić.

 – Dragi maturanti danas se pred vama otvaraju novi putevi u budućnost. Od vas zavisi koji ćete izabrati. U školi ste imali svoje uspone i padove, savladavali iskušenja i razvijali intelektualne sposobnosti. Pored odličnih ocjena sticali ste najbolje drugove i upoznavali životne vrijednosti. Kroz srednje obrazovanje postali ste zreliji i oplemenili svoje vidike – rekla je Biljana Pisić, direktorica SŠC „Petar Kočić“.

Goran Grujić direktor Tehničkog školskog centra je pozdravljajući maturante, kolege i njihove roditelje poželeo da mnogi od svršenih maturanata pored studiranja krenu u vlastiti biznis.

 – Zvornik je otvoren grad koji će vam pružiti pogodnosti za pokretanje vlastitog biznisa. Oni koji studiraju će se, vjerujem, vratiti u svoj grad kako bi ga razvijali – istakao je Grujić.

Graonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je maturantima da uvijek idu uspravno kroz život i da se bore da svaki dan nauče nešto novo.

 – Pamtite uvijek ko ste i odakle ste, pamtite svoj grad i svoje drugare. Nadam se da ćemo se vidjeti i naredne godine kada ćete doći da pozdravite novu generaciju maturanata – rekao je Stevanović.

Maturanti, kojima su se u prigodnom govoru obratili i učenici generacije za četvorodišnja zanimanja obje škole, proslaviće matursko veče u motelu „Viktorija“ i hotelu „Kod Novaka“.

(infobirac.net)