Priznanje za mladu Zvorničanku – Valentina Šekotić najbolja fudbalerka BiH

SPORT ZVORNIK

Priznanje za mladu Zvorničanku

Valentina Šekotić najbolja fudbalerka BiH

Mlada Zvorničanka Valentina Šakotić, članica ŽFK Radnik Bumenarng iz Bijeljine i reprezentativka BiH, proglašena je za najbolju igračicu Premijer lige Bosne i Hercegvine.

Ona je u izboru Fudbalskog saveza BiH, dobila ovo priznanje u konkurenciji Alise Spasić iz ŽFK 2000 Sarajevo i Nikoline Vidaković iz ŽFK Lokomotiva iz Brčkog. Priznanje joj je uručio Ognjen Vranješ, reprezentativac BiH.

– Ovo je kruna napornog rada tokom prošle sezone. Za mene je ovo bila najbolja sezona do sada. Posebno mi je drago priznanje,  jer je došlo od trenera i kapitena ženske Premijer lige. Zahvalila bih se rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su mi dali apsolutnu podršku u mome radu. Ova nagrada će mi biti motivacija za dalji rad. Nastojaću da i dalje uspješno predstavljam državu, klub i grad na najbolji način – rekla je Šakotić nakon dobijanja priznanja.

Da dodamo da je priznanje za najboljeg strijelca Premijer Lige BiH, dobio Miloš Filipović, igrač NK Zrinjski iz Mostara, koji je ranije uspješno igrao za Drinu iz Zvornika.

D.Gajić