Organizovana posjeta radnika „Alumine“ na  62. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu

ZVORNIK

Organizovana posjeta radnika „Alumine“ na  62. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu

 

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji se od 21. do 25. maja održava u Beogradu, u srijedu su posjetili predstavnici kompanije „Alumina“.

Oko trideset inženjera, tehničara i drugih kadrova iz ovog kolektiva, mogli su mnogo toga vidjeti s obzirom da se predstavilo oko 600 domaćih i inostranih izlagača iz 40 zemalja.

Na sajmu je dominiralo izlaganje Slovačke iz oblasti mašinstva, dok su njemački i austrijski proizvođači predstavili svoje programe iz oblasti reznih alata, kao i programe CNC modula za obradu metala.

Zastupljenost proizvođača procesne tehnike je bila znatno manja i ove kompanije su već poznate sa svojim programima i aktivnostima, neke čak i u „Alumini“.

 

Stručnjaci iz „Alumine“ ističu da je Sajam tehnike itekako potrebna manifestacija.

 „Veoma je bitno da naši kadrovi budu u korak sa tehničko-tehnološkim novitetima koji doprinose osavremenjavanju procesa rada, jer su nove tehnologije veoma značajne za dalji rad naše fabrike. Istovremeno, ova sajamska manifestacija, tradicionalno, okuplja i dosta poslovnih partnera naše kompanije, tako da je to prilika i za nove susrete s našim poslovnim saradnicima“, ističu u menadžmentu „Alumine“, naglašavajući da kompanija redovno, posljednjih godina,  šalje svoje kadrove na sajam tehnike u Beogradu.

(Služba za odnose sa javnošću kompanije „Alumina“)