Drina poražena od Rudara

FUDBAL SPORT

Drina poražena od Rudara

Utakmica u Zvorniku između domaće Drine i Rudara iz Prijedora opravdala je fudbalska očekivanja, a svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu. Gosti su svoj bolji početak krunisali već u 10. minutu kada je Jakupović probio po desnoj strani i povratnom loptom na petercu našao Jaćimovića koji je lako sprovodi u mrežu. Već u 15. minutu gosti stižu do drugog gola nakon dobrog udarca Ćatića sa preko 20 metara iskosa sa desne strane, kada golman domaćih Bogićević loše reaguje, a akciju odlično prati Jakupović i sa pet metara loptu posprema u gol. Domaći su potom zaigrali anagažovanije i stvorili tri situacije u kojima su Damjanović i Marković bili sami sa golmanom Hamzabegovićem, ali nisu postigli gol. Drina je do pogotka došla u 32. minutu kada je Molerović pokušao da šutira sa 25 metara po sredini gola, ali je loptu presekao Marković na ivici penaltika i varkom tela golmana gostiju poslao u jednu, a loptu u drugu stranu gola. U drugom poluvremnu Drina je igrala mnogo bolje i stvorila još dve odlične prilike koje nisu iskoristili da dođu do izjednačenja, ali treba istaći da su i gosti u finišu meča imali jednu povoljnu priliku no golman Bogićević je u ovoj situaciji bio na visini zadatka.

 

PRVA LIGA RS

DRINA – RUDAR

1: 2 (1:2)

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Milan Docić (Banjaluka). Strelci: Marković u 32. za Drinu, a Jaćimović u 10. i Jakupović u 15. za Rudar. Žuti kartoni: Jokić, Molerović (Drina), Jandrić, Jakupović (Rudar).

DRINA: Bogićević, Majlović ( od 65. Musić) , Vasiljević, Stjepanović, Kikić, Damjanović, Marković, Stupar ( od 87. Krstić -), Jokić,  Kostić, Molerović.

RUDAR: Hamzabegović, Petrović , Jakupović , Vojinović  (od Dekić ), Pekija, Pecelj, Jaćimović, Gavranović, Ćatić (od 73. Šakić ), Jandrić , Marić.

Igrač utakmice: Demir Jakupović (Rudar) .

(infobirac.net)