Ulična trka okupila oko 1.000 učesnika

OSTALI SPORTOVI ZVORNIK

Ulična trka okupila oko 1.000 učesnika

Ulična trka predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, još je jedna manifestacija koja je održana danas povodom 21. maja, Dana grada Zvornika. Ove godine okupila je oko 1.000 učesnika koji su trčali 24 trke u glavnoj gradskoj ulici. 

Manifestaciju je otvorio Ognjen Pavlović, savjetnik gradonačelnika Zvornika, koji se zahvalio Atletskom klubu na dobroj organizaciji i masovnosti, čime su, kako je rekao, doprinijeli da gradske majske svečanosti budu još ljepše i uspješnije.

Slavica Mandić, sekretar zvorničkog Atletskog kluba, koji je organizator ove manifestacije, rekla je da su pored učenika iz svih zvorničkih škola i mališana iz vrtića, među učesnicima i članovi dva atletska kluba iz Prnjavora i Atletskog kluba iz Vlasenice.

– Uličnom trkom obuhvaćeni su svi uzrasti, a odvojeno su trčali dječaci i djevojčice. Dužine staza su od 50 do 800 metara, u zavisnosti od uzrasta. Za tri najbrža učesnika u svakoj trci obezbijeđene su nagrade. Ovom prilikom zahvaljujemo se Gradskoj upravi koja je pokrovitelj Ulične trke, kao i sponzorima – rekla je Mandićeva.

Ona je istakla da se kroz ovu manifestaciju, koja se održava četvrtu godinu zaredom, promoviše zdrav način života, te da je specifična, jer u njoj mogu da učestvuju svi sportisti s obzirom da je trčanje osnova svakog sporta.

(S.Savić, GU Zvornik)