Premijerno prikazan dokumentarni film „Zvornik to je moj grad“

ZVORNIK

Premijerno prikazan dokumentarni film „Zvornik to je moj grad“

U našem gradu juče je obilježen 21. maj, Dan grada Zvornika. Centralna svečanost bila je Svečana akademija na kojoj je gradonačelnik Zoran Stevanović uručio gradska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Po završetku akademije premijerno je prikazan dokumentarni film „Zvornik to je moj grad“. U stvaranju filma koji je režirao profesor Dragan Elčić učestvovali su srednjoškolci iz Zvornika i studenti Filmske akademije iz Beograda, a kadrovi su snimani u Filmskom kampusu Produkcije „Prvi kadar“ u martu ove godine.

Kroz ovaj dokumentarac promovisan je Zvornik i njegovo kulturno-istorijsko nasljeđe, te turistička ponuda grada. Gradonačelnik Stevanović u filmu je prezentovao istorijat Zvornika, njegovu sadašnjost i planove za budući razvoj, a o svom gradu riječju, slikom i pjesmom govorili su mladi Zvorničani, te istoričari, umjetnici i prosvjetni radnici.

Premijeri dokumentarnog filma prisustvovao je i profesor Elčić koji je izrazio zadovoljstvo što su, kako je rekao, političari prepoznali kulturne radnike i dali im šansu da kroz kampus zajedno dočaraju jednu malu priču. Obraćajući se prisutnima na premijeri koja je održana u Domu omladine, Elčić je poručio „vi ste nama dali poklon, a mi vama uzvraćamo od srca“.

(GU Zvornik)