Goran Bogičević kao kapiten vodio svoj KK Bratunac do prvaka Republike Srpske – Svome gradu s ljubavlju

BRATUNAC KOŠARKA

Goran Bogičević kao kapiten vodio svoj KK Bratunac do prvaka Republike Srpske

Svome gradu s ljubavlju

Jedan je Goran kapiten, odjekivalo je dvoranom srednjoškolskog centra u Bratuncu, dok je Goran Bogičević kao kapiten KK Bratunac primao pehar za osvojenu titulu prvaka Republike Srpske. Bratunčani su tako prijatno iznenadili i sebe i sportsku javnost, izbacivanjem favorizovanih ekipa kakvi su Leotar iz Trebinja i Borac iz Banjaluke.

Ovaj 32-ogodišnji košarkaš je tako na najbolji način zaokružio svoju bogatu karijeru, ali želi još da igra i da svoj tim vodi i u Premijer ligi BiH. Karijeru je počeo u sezoni 1995/06 u mlađim kategorijama KK Vihor, kako se ranije zvao ovaj klub i ostao u njemu do 2004. godine.

Zbog studija na Policijskoj akademiji u Banjaluci, u glavnom gradu Republike Srpske, priključuje se KK Radivoj Korać u kome ostaje dvije godine.
– Po povratku sa studija, logično je bilo da se vratim u svoj matični klub koji je tada nosio ime Bratunac Mins, sa kojim sam igrao finale prvenstva Republike Srpske i izgubio od ekipe Sutjeske iz Foče. Odlazim, potom, u Gacko i dvije godine ostajem u njihovom klubu sa kojim sam igrao polufinale plej ofa i izgubio od ekipe HEO iz Bileće – priča nam Bogičević.
Slijedi odlazak u Prijedor i sa tim klubom u sezoni 2015/16 osvaja titulu prvaka Republike Srpske. Ponovo se vraća u rodni grad, u klub kome ne cvjetaju ruže.
– Imali smo dosta problema. U dvorani srednjoškolskog centra u Bratuncu obavljani su radovi na popravci parketa pa smo morali trenirati po manjim školskim salama, a kao domaćini igrali smo utakmice u Milićima, pa smo ispali iz Prve lige. Ipak, odustajanjem ekipe HEO od takmičenja, ostajemo članovi najjačeg ranga Republike Srpske i na naše zadovoljstvo, uprave , grada i navijača stižemo do titule prvaka i plasmana u Premijer ligu BiH – kaže Bogičević.
Tako je grad na Drini dobio svoje šampione sa kojima se ponosi. Bogičević je kao kapiten predvodio sjajne igrače u orkestru kojim je uspješno dirigovao trener Milivoje Mlađenović, a dobio je i priznanje za najboljeg asistenta finalne serije.
D.Gajić