U zvorničkom SŠC sve spremno za sutrašnju manifestaciju – „Kuvamo svom gradu“

ZVORNIK

U zvorničkom SŠC sve spremno za sutrašnju manifestaciju – „Kuvamo svom gradu“

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ sve je spremno za sutrašnju manifestaciju  „Kuvamo svom gradu“ u okviru koje će učenici ugostiteljskog smjera, na gradskom šetalištu, svojim sugrađanima upriličiti degustaciju slanih i slatkih proizvoda koje su oni naučili da spremaju na praktičnoj nastavi.

Učenici su sa profesorima vrijedno radili juče i danas kako bi sjutra prikazali svoje umijeće u spravljanju različitih vrsta hrane.

 – Naši učenici će na ovaj način uzeti učešće u obilježavanju Dana grada, kada će na gradskom šetalištu na štandovima predstaviti specijalitete koje spremaju. Ovo je prilika za promociju naše škole i samog zanimanja kuvar i konobar, koje je veoma atraktivno.

Zahvaljujući Gradskoj razvojnoj agenciji iz Istočnog Sarajeva, odnosno Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i projektu „Prilika plus“ učenici su dobili 1.000 KM za nabavku materijala za spremanje ovih poslastica – ispričala nam je direktorica škole Biljana Pisić.

Manifestacija „Kuvamo svom gradu“ biće održana sutra od 10,30 na gradskom šetalištu kada će svi sugrađani moći da probaju jela zvorničkih srednjoškolaca.

(infobirac.net)