Episkop Fotije osvještao krst u Viličevićima

OSMACI VIJESTI

Episkop Fotije osvještao krst u Viličevićima

Njegovo preosveštenstvo epsikop zvorničko-tuzlanski Fotije osvještao je danas uz sasluženje sveštenstva, krst u mjestu Viličevići kod Capardi, opština Osmaci. Episkop Fotije je nakon osvećenja rekao da svako od nas ima svoj krst koji nosi i koji treba da nosi, ali da se sa tim krstom ophodi za Hristom, što je put spasenja.


– Mnogi ljudi su obremenjeni, imaju razne muke, ali ne idu za Hristom. Pobjedonosni put je nositi krst i za Hristom ići na golgotu, poslije koje slijedi vaskrsenje“, rekao je episkop Fotije vjernicima okupljenim oko krsta.


Podsjetivši da su Srbi kroz istoriju imali velike svetitelje, ktitore i priložnike, vladika Fotije je naglasio da su i mještani sela Vilčevići po svemu veliki jer su sagradili ovo časno znamenje krsta, zahvalivši im od srca što su to učinili.
– Svi koji dođu na ovo sveto mjesto, namjerno ili ih put nanese, treba da se prekrste ispred krsta i sjete se svoje pravoslavne vjere i svog porijekla“, rekao je episkop Fotije.


Osvećenju krsta prisustvovali su i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović i načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović. Vladika Forije je prethodno služio svetu liturgiju u crkvi Svete Ognjene Marije u Capardama kod Osmaka.

infobirac.net