Mlada Julijana Eleković iz Zvornika pred velikom karijerom – Sija bronza iz Talina

OSTALI SPORTOVI SPORT

Mlada Julijana Eleković iz Zvornika pred velikom karijerom

Sija bronza iz Talina

Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, onda je pred mladom Julijanom Eleković, članicom Tekvondo kluba Srpski soko iz Zvornika, velika karijera. Počela je da trenira sa šest godina pod budnim okom trenera Duška Kusmuka, kome je uz roditelje najzahvalnija za dosadašnje rezultate.

– Prvu zlatnu medalju osvojila sam na prvenstvu Republike Srpske 2014. godine i taj uspjeh ponovila sam još tri puta. Takođe tri puta, sam bila prvakinja Bosne i Hercegovine, a od međunarodnih turnira koje sam osvojila izdvajam dva prva mjesta u Sloveniji 2017. godine, treće mjesto u Sloveniji i Bugarskoj 2016. godine, zatim zlatnu medalju na međunarodnom turniru Zvornik 2017, kada sam proglašena za najbolju juniorku. Bila sam učesnik evropskog prvenstva u Liverpulu prošle godine, a moj najveći uspjeh do sada je bronzana medalja u formama na prvenstvu Evrope u Talinu, u Estoniji, ove godine – rekla nam je mlada Elekovićeva.

Julijana ima 17 godina, a pored treniranja tekvondoa završila je nižu muzičku školu, bila je sedam godina član KUD-a Sveti Sava,  član je pozorišta kod profesorice Božice Ostojić. Odličan je učenik trećeg razreda srednje škole, smjer medicinski tehničar.

Pored Duška Kusmuka, trenirali su je i Miljan Ćosić i Igor Tadić.

D.Gajić