Bojan Nastić debituje za reprezentaciju BiH

FUDBAL SPORT SPORT VLASENICA

Bojan Nastić debituje za reprezentaciju BiH

Nakon odličnih igara u dresu Genka i promene sportskog držvljanstva bivši mladi reprezentativac Srbije Bojan Nastić dobio je poziv u najbolju selekciju BiH.

Bivši levi bek novosadske Vojvodine istič da je očekivao poziv u reprezentaciju BiH za mečeve sa Crnom Gorom i Južnom Korejom, jer je pre dvadesetak dana razgovarao sa selektorom Robertom Prosinečkim.

– Iskreno da kažem očekivao sam poziv, jer sam uspešno promenio sportsko državljanstvo i nakon razgovora sa selektorom znao sam da ću se naći na spisku za ove prijateljske mečeve. Očekujem da ću debitovati i nadam se svojom dobrom igrom pomoći da ostvarimo pobede u ovim duelima. Radio sam naporno tokom cee sezone i pružio dobre igre u dresu Genka, pa ću pokušati kroz treninge reprezentacije da se nametnem selektoru. On je taj koji odlučuje, a moje je da radim i čekam šansu. Očekujem lep i prijateljski prijem od strane saigrača kao i svaki novi igrač, pa se nadam da ću se veoma brzo uklopiti u ekipu. Od pozvanih reprezentativaca jedino lično poznajem Gojka Cimirota koji je ove sezone prešao u Standard, ali sam siguran da će me i ostali saigrači prihvatiti – rekao je Nastić.

BOJAN NASTIC (plavi dres)

U dosadašnjoj karijeri Bojan Nastić uspešno je nastupao za sve mlađe selekcije Srbije, te odigrao jedan meč za mladu reprezentaciju. Levi bek koji je rođen u Vlasenici 6. jula 1994. godine prve fudbalske korake napravio je u svom rodnom mestu gde mu i danas žive roditelji. Veliki fudbalski potencijal i talenat koji je Nastić pokazao u pionirima nije promakao tadašnjem predsjedniku FK Vlasenica Milošu Lakiću koji ga je kao pionira 2010. godine odveo u Vojvodinu preko tadašnjeg sportskog direktora kluba iz Novog Sada Milana Čabrića. Prvi trener u Vojvodini bio mu je Vasa Tepšić koji ga je sa pozicije napadača na kojoj je igrao u Vlasenici prekomandovao na levog beka. Od tada je Nastić bio nezamjenljiv u kadetima i juniorima Vojvodine na toj poziciji, a kod trenera Dejana Vukićevića je debitovao za prvi tim 2012. godine. U dresu Vojvodine odigrao je 86 prvenstvenih mečeva, te postigao tri pogotka u Super ligi Srbije. Odlične igre nisu prošle nezapaženo, pa je redovno dobijao poziv za mlađe reprezentacije Srbije, a odigrao je i jedan meč za reprezentaciju do 21 godine susjedne države. Sredinom 2016. godine preselio se u redove belgijskog Genka, ali u prvoj sezoni nakon nekoliko odličnih partija usledila je povreda koja ga je nekoliko meseci odvojila od terena. Ove sezone Bojan Nastić se potpuno oporavio od povrede i nezamjenljiv je na poziciji lijevog beka u svom klubu i od početka šampionata je odigrao 19 mečeva.

– Iako imam 24 godine iza sebe imam puno prvenstvenih utakmica i sigurno je da mi neće nedostajati iskustva koje je potrebno selektoru Robertu Prosinečkom. Mečevi sa Crnom Gorom i Južnom Korejom će biti odlične provere za nas nekoliko debitanata – zaključio je Nastić.

Ove sezone sa Genkom je igrao finale Kupa Belgije u kome je njegov tim nakon produžetaka poražen u meču sa Standardom.

infobirac.net