Međunarodni tekvondo turnir ovog vikenda u Zvorniku

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Međunarodni tekvondo turnir ovog vikenda u Zvorniku

U Zvornik dolazi 300 takmičara iz 15 zemalja

U Zvorniku će se 26. i 27. maja održati međunarodni tekvondo turnir pod nazivom „Grand prix – Zvornik 2018“ na kome će nastupiti oko 300 takmičara iz 15 zemalja.


Predsednik Tekvondo kluba „Srpski soko“ Zvornik Duško Kusmuk na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, rekao da je ovo značajna sportska manifestacija međunarodnog karaktera koja će okupiti najbolje borce iz većine evropskih država.
On je podsetio da će u subotu, 26. maja nastupiti kadeti, a u nedelju 27. maja juniori i seniori, kada će biti održane  i borbe za glavnu nagradu.


Kusmuk se zahvalio Gradskoj upravi koja je podržala ovu sportsku manifestaciju, kao i Turističkoj organizaciji grada Zvornika na predstavljanju grada učesnicima ove sportske manifeatacije.


– Gradska uprava je prepoznala i podržala ovaj projekat, kao jedan od najznačajnijih sportskih događaja, na kome su svoje učešće potvrdile Rumunija i Italija i druge zemlje iz okruženja – rekao je Kusmuk, i podsetio da se ova manifestacija održava u okviru obilježavanja 21. maja – Dana grada Zvornika.
Zamenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović je istakao da lokalna zajednica podržava ovu i slične manifestacije u cilju promocije sporta i grada Zvornika i izrazio nadu da će Tekvondo klub „Srpski soko“ biti dostojan domaćin koji će se u najboljem svetlu predstaviti na ovom takmičenju.


– Tekvondo klub ,,Srpski soko” jedan je od najboljih sportskih kolektiva u Zvorniku koji beleži značajne sportske uspehe širom Evrope i sveta – rekao je Ivanović i podsetio da su prošle godine dva takmičara iz ovog kluba osvojili bronzane medalje na svetskim takmičenjima, što dovoljno govori koliko se ozbiljno radi u ovom klubu.

Turnir će svečano biti otvoren u subotu u 19.00, dok su finalne borbe  u kadetskoj konkurenciji zakazane za  20.00 časova. U nedelju su na programu borbe juniora i seniora, a finalne borbe su zakazane za 20.00 časova.

infobirac.net