Prezentovani rezultati PU Zvornik za mjesec april – Abazović: Za četiri mjeseca registrovano 235 migranata

ZVORNIK

Prezentovani rezultati PU Zvornik za mjesec april

Abazović: Za četiri mjeseca registrovano 235 migranata

Na području koje operativno poktiva Policijska uprava Zvornik, u toku prva četiri mjeseca ove godine, registrovano je 235 lica za koja se sumnja da su ilegalno prešla granicu, izjavio je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.
Abazović je na konferenciji za novinare precizirao da je u januaru registrovano 18 ilegalnih lica, u februaru 74, u martu 33, aprilu 110, sa prisutnom tendencijom rasta u maju.
„Najveći broj ilegalnih migranata u navedenom periodu registrovan je na području Zvornika, odnosno 132, Bratunca 54, Vlasenice i Milića po šest, Osmaka četiri i Srebrenice tri migranta“, rekao je Abazović.
On je dodao da su prema polnoj strukturi registrovana 223 muškarca i 12 žena, te u okviru tog broja i šestoro djece.
Prema njegovim riječima, Policijska uprava Zvornik je svakodnevno u kontaktu sa Jedinicom granične službe Zvornik i Službom za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina u cilju što efikasnijeg pronalaska i rješavanja statusa ovih lica koja ilegalno ulaze na ovo područje.
Abazović je pojasnio da se ilegalna lica koja se pronađu u graničnom pojasu od 10 kilometara predaju Graničnoj policiji BiH, a kada se otkriju van graničnog pojasa, odnosno dublje u unutrašnjost, predaju se Službi za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina.
Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u aprilu tekuće godine na području ove uprave evidentirano 59 krivičnih djela, ili 29 manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je bilo 84.
Ističući da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta 53 izvještaja protiv 50 lica, Savić je rekao da je bilo 49 krivčnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, što je za 33 odsto manje u odnosu na april prošle godine.
„Materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima opšteg kriminaliteta iznosi 40.115 KM“, rekao je Savić.
Načelnik Sektrora policije Vladan Vasilić rekao je da je u aprilu na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano 3.113 vozila i vozača, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, i evidentirano 1.940 prekršaja zbog čega je izdato 1.839 prekršajnih naloga.
„Iz saobraćaja je u navedenom mjesecu isključeno 27 vozila i 135 vozača, što je više za 36 odsto isključenih vozača u odnosu na april prišle godine“, rekao je Vasilić
On je dodao da je, od ukupnog broja isključenih vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola islljučeno 117 vozača, što je više za 32 vozača, ili 38 odsto više u odnosu na april prošle godine.

(infobirac.net)