U Zvorniku nizom manifestacija obilježavaju Dan grada 

ZVORNIK

U Zvorniku nizom manifestacija obilježavaju Dan grada

Povodom Dana grada Zvornika koji se obilježava 21. maja biće upriličen niz manifestacija u periodu od 16. do 27. maja. Već sutra mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ crtaće svom gradu u ulici Svetog Save od 09:30 časova do 11:00 časova. Istog dana Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina izvešće lutkarsku predstavu „Trapavi zmaj“ u Domu omladine sa početkom u 13:15 časova.
U petak, 18. maja, gradonačelnik će upriličiti prijeme za „vukovce“ srednjih škola, novinare, strelce protivgradne zaštite i sportiste. U 17:00 časova u Rekreativno sportskom centru predškolske grupe Dječijeg vrtića „Naša radost“ izvešće završnu priredbu.
U okviru manifestacija povodom Dana grada, očekuje nas Prvi međunarodni džudo turnir „Zvornik open“ koji će biti orgnizovan u subotu, 19. maja, u Rekretivno sportskom centru sa početkom u 10:00 čsova.
Na Dan grada, u ponedeljak, 21. maja, u 10:30 časova na gradskom šetalištu učenici SŠC „Petar Kočić“ prirediće događaj pod nazivom „Kuvamo svom gradu“, dok će u 11:30 časova na Centralnom spomen obilježju biti obavljeno polaganje cvijeća. U 12:00 časova u Domu omladine biće upriličena Svečana akademija sa dodjelom gradskih priznanja, a nakon toga, u 13:00 časova, u Domu omladine biće premijerno prikazan dokumentarni film „Zvornik to je moj grad“.
U utorak, 22. maja, sa početkom u 11:00 časova u ulici Svetog Save biće orgnizovana Gradska trka, dok će u 20:00 časova „Pozorište mladih Zvornik“ u Domu omladine izvesti pozorišnu predstavu „Špijun“. Promocija prvog toma Enciklopedije Republike Srpske očekuje nas u srijedu, 23. maja, u Domu omladine sa početkom u 13:00 časova, dok će u 18:00 časova biti upriličena Akademija Pozorište mladih Zvornik.
U četvrtak, 24. maj, profesori, učenici i prijatelji Muzičke škole „Vojin Komadina“ u Domu omladine izvešće Koncert svome gradu.
Narednog dana, u petak, 25. maja, u Rekreativno sportskom centru u 10:00 časova biće otvoren trodnevni „Grand pri“ Tekvondo – ITF. U 18:30 časova od zgrade Gradske uprave do objekta Kasina defilovaće zvornički maturanti. U 20:00 časova u Domu omladine zvornički pisci i pjesnici prirediće Veče poezije.
Festival gitare „Zgitar fest“, šesti po redu, biće organizovan u subotu, 26. maja, u Domu omladine sa početkom u 10:00 časova. U isto vrijeme, na stadionu FK „Drina“ biće organizovan „DRINA KUP 2018“ za mlađe kategorije u fudbalu.
Izložbom pasa „Cacib“ u nedelju, 27. maja, na gradskoj plaži završiće se ovogodišnje manifestacije povodom Dana grada.

(infobirac.net)