Džudo klub „Srpski Soko“ organizuje međunarodni turnir „Zvornik open 2018“

OSTALI SPORTOVI SPORT

Džudo klub „Srpski Soko“ organizuje međunarodni turnir „Zvornik open 2018“

Džudo klub „Srpski Soko“ organizovaće u subotu 19. maja prvi međunarodni džudo turnir „Zvornik open 2018“ na kome se očekuje oko 500 takmičara, na šest tatamija. Prema najavama iz ovog kluba, ovo je prvi turnir ovog tipa u organizaciji najmasovnijeg i kluba sa najvećim klupskim rezultatima u novijoj istoriji Zvornika.

„Srpski Soko“ je klub koji postoji 22 godine, trenutno ima oko 200 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, a sam turnir je prilika da uprava ovog sportskog kolektiva ugosti sve prijatelje džudoa iz drugih klubova.

                                                                             

 

Preteklog vikenda članovi Džudo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika ostvarili su odlične rezultate na juniorskom prvenstvu BiH, koje je održano na Palama. To je ujedno bio i kvalifikacioni turnir za prvenstvo Balkana, Evrope i svijeta za juniore, dok je za starije pionire bio kvalifkacioni za prvenstvo Balkana. Na takmičenju je učestvovalo 13 takmičara koje su vodili treneri Dane Pepić, Dalibor Bošković i Dragan Božović.

                                                                            

Najbolji rezultat na prvenstvu ostvario je Vasilije Vujičić, koji je postao prvak BiH i time potvrdio dominaciju u kategoriji preko 100 kilograma.
Borisav Mirković osvojio je drugo mjesto i ostvario plasman na Balkansko prvenstvo, dok je Marko Rosuljaš bio treći. Teodora Božović osvojila je drugo mjesto, a samim tim i plasman na Balkansko prvenstvo.

(infobirac.net)