Održana 16. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika – poznati dobitnici gradskih nagrada

ZVORNIK

Održana 16. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika

Poznati dobitnici gradskih nagrada

Danas je održana 16. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj su odbornici donijeli odluku o dodjeli priznanja grada Zvornika za 2018. godinu. Zlatna medalja ”Stanko Nikolić” biće uručena Ljubici Stevanović za društveno odgovoran rad i SPKD „Prosvjeta“ Zvornik za doprinos razvoju prosvjete i kulture. Srebrna medalja ”Stanko Nikolić” biće uručena Božici Ostojić, za doprinos razvoju dečijeg pozorišta, i Međunarodnom Komitetu Crvenog krsta – Delegacija u Sarajevu za doprinos u oblasti deminiranja, a Bronzana medalja ”Stanko Nikolić” davaocima krvi Peri Stevanoviću i Željku Laziću, te za posebne rezultate u poljoprivredi Ademu Panduru i Sekuli Radiću. Ove godine neće biti dodijeljene Povelja grada i zahvalnice.
                                                                         

Odbornici su donijeli i odluku o učešću u zajedničkoj izgradnji višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku. Prema toj odluci Grad Zvornik i Doo ”Keso-gradnja” zaključiće ugovor o zajedničkoj izgradnji višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku. Grad Zvornik u zajedničku izgradnju uložiće zemljište i objekat na njemu. Investitor budućeg objekta „Keso-gradnja“ je obavezan da u cjelosti finansira izradnju objekta i da od nadležnih organa pribavi svu potrebnu dokumentaciju. Gradu Zvorniku na ime učešća u zajedničkoj izgradnji pripašće poslovni prostor na prvom spratu ukupne površine 292 kvadrata po principu ”ključ u ruke”.
Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o zamjeni zemljišta sa AD „Vodovod i komunalije“ u površini od 250 kvadratnih metara.
– Ova površina biće upotrijebljena za proširenje parking kapaciteta u gradu, odnosno tu će biti napravljeno 47 novih parking mjesta – istakao je Ivanović.

                                                                             
Danas su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu za prošlu godinu AD „Vodovod i komunalije“, AD „Zvornik stan“, Šumske uprave i JP “Regionalana deponija” DOO Zvornik. Ivanović je ocijenio da su ova preduzeća zadovoljavajuće funkcionisala u 2017. godini, ali i da uvijek može i više i bolje.
Na današnjoj sjednici jednoglasno su donesene i Odluka o bezbjednosti i regulisanju saobraćaja na putevima i ulicama grada Zvornika, Odluka o otpisu potraživanja, Odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom DOO „SAS“ Priboj, kao i Informacija o stanju kriminaliteta, JRM-a i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za period 01.01-31.12.2017. godine, Informacija o stanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada Zvornika sa prijedlogom mjera i Informacija o organizovanosti, opremljenosti i funkcionisanju Službe civilne zaštite na području grada Zvornika.
Zbog isteka mandata na sjednici su razriješeni direktori i imenovani vršioci dužnosti direktora „Doma za starija lica“, „Doma omladine“ i Turističke organizacije, kao i članovi Odbora za žalbe.
(GU Zvornik, Slobodanka Savić)