Završena posjeta portugalskih srednjoškolaca Zvorniku – Dobili epitet najboljih domaćina

ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: portugalciucenici not found

Završena posjeta portugalskih srednjoškolaca Zvorniku

Dobili epitet najboljih domaćina

Delegacija učenika i profesora iz Barselosa, koji su boravili u radnoj posjeti zvorničkom SŠC „Petar Kočić“, otputovala je za Portugal. U drugoj polovini oktobra ove godine, šest profesora zvorničke škole i predstvanik Gradske uprave posjetiće školu u Barselosu, a u junu mjesecu će zvornička škola biti priključena projektu koji realizuje škola iz Portugala i srednja škola iz Rume.

Po riječima direktorice škole Biljane Pisić oni su u poptunosti ispunili plan aktivnosti posjete Portugalaca Zvorniku.

 – Pored niza radionica, aktivnosti koje su učenici iz Portugala imali u okviru porodica gdje su boravili, izveli smo izlete u Vukov Tršić, Etno selo „Stanišić“, Sunačanu reku u Banji Koviljači, Šekoviće, Zvorničko jezero i rijeku Drinu. Pored toga posjetili smo i srednju školu u Milićima i Bijeljini, te pokazali sve ljepote ne samo Zvornika nego i cijele regije – rekla je Pisić i dodala da su gosti iz Braselosa istakli da kroz petnaest godina saradnje sa brojnim školama u zemljama EU nikada nisu imali takvo gostoprimstvo kao u  Zvorniku.

Ono što zvorničku školu opterećuje u smislu realizacije projekata sa školoma iz EU je činjenica da kroz projekat Erazmus plus nisu obuhvaćene srednje škole.

 – U junu mesecu ćemo se, najvjerovatnije, priključiti projektu koji škola iz Barselosa realizuje sa školom iz Rume, u Srbiji. Sa druge strane, u sve nove projekte sa Portugalcima ćemo ići zajedno sa školom iz Sežane u Sloveniji, sa kojom sarađujemo već jedanaest godina, a koja nas je i preporučila za saradnju sa školom iz Barselosa. U međuvremenu, mi smo se odlučili da odemo u studijsku posjetu njihovoj školi u oktobru kada će, pored profesora i učenika, koji su bili domaćini učenicima iz Barselosa, sa nama ići i predstavnik Gradske uprave – istakla je Pisić i dodala da su gosti iz Portugala posebno bili oduševljani koncertom KUD-a „Sveti Sava“, a sa predsjednikom ovog društva, Draganom Golićem, su dogovorili saradnju povodom festivala koji se u Barselosu organizuje svake godine u aprilu mjesecu.

(infobirac.net)