Nakon svađe pucao iz poluautomatske puške

VLASENICA

Nakon svađe pucao iz poluautomatske puške

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica, lišili su slobode lice M.S. (1961) iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Naime, Policijskoj stanici Vlasenica, 08.05.2018. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kuljančići, opština Vlasenica, lice M.S. pucalo iz vatrenog oružja. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Vlasenica su utvrdili da je 08.05.2018. godine, u mjestu Kuljančići, došlo do verbalnog sukoba između lica M.S. i H.G. nakon čega je lice M.S. iz poluautomatske puške ispalilo jedan hitac. Policijski službenici su uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku i određenu količinu municije.
O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

(PU Zvornik)

(Foto: Ilustracija, agencije)