Drina poražena u derbiju

FUDBAL SPORT

Drina poražena u derbiju

Zvornička Drina poražena je u derbiju 4. kola Lige za prvaka od komšija iz Etno sela „Stanišići” rezultatom 2:1. Iako su viđena tri gola, utakmica nije opravdala epitet derbija, a prelomni trenutak na utakmici je bio isključenje fudbalera Drine Danijela Ćuluma u 33. minutu. Domaći su dobro otvorili meč i krenuli ofanzivno, a nakon prekida kod korner zastavice, u 19. minutu i dobrog ubacivanja Dragutinovića najviši u skoku je bio Jokić, koji sa pet metara pogađa mrežu za vođstvo Zvorničana. Gosti su sa igračem više brzo došli do izjednačenja, odnosno već u 39. minutu kada je Makarić odlično prošao po levoj strani i centrirao, a u gužvi ispred gola loptom je poslednji igrao igrač Zvijezde Asentić i pospremio je u mrežu. U drugom poluvremenu gosti su znalački iskoristili prednost igrača više na terenu i stvorili nekoliko izglednih prilika, ali su do vođstva došli u 64. minutu kada je Tripković jako šutirao sa 18 metara iskosa sa leve strane, golman domaćih Vićić odbio loptu, a akciju je najbolje pratio Mahmutović i sa dva metra ubacio loptu u mrežu.

PRVA LIGA RS

DRINA – ZVIJEZDA 09

 1:2 ( 1:1 )

 

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo). Strelci: Jokić u 19. (za Drinu), a Asnetić u 39. i Mahmutović u 64. (za Zvijezdu 09). Žuti kartoni: Molerović, Vasić, Stjepanović, Jokić (Drina), Bajić, Arnautović (Zvijezda 09). Crveni kartoni: Danijel Ćulum (Drina) u 33. minutu.

DRINA: Vićić (od 66. Bogićević), Majlović, Musić, Vasiljević, Stjepanović, Stupar, Dragutinović, Jokić, Molerović (od 83. Nikolić ), Vasić (od 55. Marković), Ćulum.

ZVIJEZDA 09: Erić, Babić, Bajić, Arnautović, Mahmutović (od 69. Filipović), Krajišnik, Zlatković, Tojčić, Asentić, Makarić (od 85. Guzijan ), Tripković (od 65. Stanić).

Igrač utakmice: Milan Makarić (Zvijezda 09).

R.Jokić