Za dva dana sankcionisana 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 

CRNA HRONIKA

Za dva dana sankcionisana 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, od 27. do 29. aprila, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 401 učesnika u saobraćaju, od kojih je 146 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 343 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 62 vozača i dva pješaka utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Kod sedam (7) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirana su i 84 ostala prekršaja.
U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(PU Zvornik)

(Foto: Ilustracija, agencije)