U dvije zvorničke srednje škole održan „Dan otvorenih vrata“

OSMACI ZVORNIK

U dvije zvorničke srednje škole održan „Dan otvorenih vrata“

U Tehničkom školskom centru u Karakaju i SŠC „Petar Kočić” u Zvorniku održane su manifestacije održan „Dan otvorenih vrata“, odnosno dan profesionalne orijentacije učenika devetih razreda osnovnih škole.

Učenicima iz šest zvorničkih osnovnih škola, te škole iz Osmaka su prikazani oprema i učila, izvedene praktične vježbe iz pojedinih predmeta i prezentovan plan upisa u narednoj školskoj godini.

Po riječima direktorice SŠC „Petar Kočić” Biljane Pisić, ova manifestacija je tradicionlna, a služi da pomogne svrešnim osnovcima u izboru budućih zanimanja.


– Naša škola je jedna od najopremljenijih u regiji i nudi učenicima odličan izbor zanimanja. Veliku pažnju posvetili smo stvaranju uslova za izvođenje praktične nastave. Ove godine imamo izuzetno atraktivna zanimanja tako da se nadamo da ćemo svakako upisati 240 učenika koliko je planom upisa i predviđeno – rekla je Pisić i zahvalila se Gradskoj upravi, koja je obezbijedila prevoz učenika do dvije srednje škole.


Direktor TŠC-a Goran Grujić kaže da je zadovoljan odzivom osnovaca i dodaje da će i oni ove godine sigurno ispuniti upisni plan.

 – Ponuđena zanimanja, pogotovu trogodišnja, u potpunosti odgovaraju potrebama tržišta rada i omogućuju zaposlenje odmah po završetku škole. To su prepoznali i učenici koji posljednjih nekoliko godina sve više upisuju zanimanja u našoj školi, odnosno stalno bilježimo rast broja učenika – istakao je Grujić.

(infobirac.net)