Neradni dani 01, 02. i 09. maj

ZVORNIK

Neradni dani 01, 02. i 09. maj

Na osnovu Zakona o praznicima Republike Srpske neradni dani u Republici Srpskoj biće povodom Međunarodnog praznika rada 1. i 2. maj, te 9. maj, kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema Odluci gradonačelnika o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužne su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, kao i električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane republičkih praznika obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima. Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Odlukom gradonačelnika definisano je da u dane republičkih praznika do 15:00 časova mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

U dane republičkih praznika mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada Zvornika.

(GU Zvornik)

(Foto: Ilustracija, agencije)