U Tehničkom školskom centru u Karakaju u petak „Otvorena vrata”

ZVORNIK

U Tehničkom školskom centru u Karakaju u petak „Otvorena vrata”

Tehnički školski centar Zvornik organizovaće u petak, 27. aprila, manifestaciju „Otvorena vrata” u okviru koje će ugostiti učenike završnih razreda sa područja Zvornika i Osmaka.

Po riječima Gorana Grujića, ove godine svršeni osnovci će moći da biraju između nekoliko zanimanja, a ukupno će biti upisano osam odjeljenja po 24 učenika.

– Zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom „Alumina“ i kvalitetnoj praksi kao i interesovanju iz ove fabrike za pojedinim zanimanjima naš upis će u potpunosti odgovarati tržištu. Ove godine upisaćemo jedno odjeljenje saobraćajnih tehničara, jedno vozača motornih vozila, kombinovano odjeljenje rukovaoca građevinskih i utovarnih mašina i ptt manipulatora. U oblasti mašinstva upisujemo jedno odjeljenje varilaca, te kombinovano odjeljenje automehaničara i obrađivača metala rezanjem. Godinama imamo dobro interesovanje, pa i ove godine upisujemo po jedno odjeljenje tehničara elektroenergetike i tehničara računarstva i kombinovano odjeljenje električara i autoelektričara, a biće upisano i jedan razred hemijskih tehničara – rekao je Grujić i dodao da ove godine upisuju pet trogodišnjih odjeljenja, odnosno osam zanimanja.

(infobirac.net)