Predstavnici Komunalne policije održali radionicu sa mališanima Dječijeg vrtića „Neven“

ZVORNIK

Predstavnici Komunalne policije održali radionicu sa mališanima Dječijeg vrtića „Neven“

Predstavnici Komunalne policije grada Zvornika danas su održali radionicu sa mališanima Dječijeg vrtića „Neven“, zvorničke kompanije „Alumina“, na temu „Zdrava i čista sredina, prioritet svima“.
Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić rekao je novinarima da je cilj radionice upoznavanje djece predškoslkog i školskog uzrasta sa osnovnim vrijednostima prirode i potrebama očuvanja te iste prirode, odnosno sredine u kojoj se svakodnevno radi, živi, odmara, zabavlja…
„Već duži niz godina Komunalna policija u toku akcije Gradske uprave Zvornik ‘April mjesec čistoće’ aktivno održava radionice u vrtićima i školama na temu ekologije, kako bi najmlađoj populaciji približili značaj očuvanja prirode i svega onoga što priroda nudi“, rekao je Pisić.


On je istakao da su radionice o ekologiji prilagođenje dječijem uzrastu, odnosno da su, osim predavanja, dopunjene filmovima i pjesmicama na temu ekologije, kao bi im privukli što veću pažnju.
Ističući da su već održana predavanja u gradskom Dječijem vrtiću „Naša radost“, Pisić je rekao da će i u maju biti nastavljene radionice o zaštiti životne sredine u svim osnovnim školama na teritoriji grada Zvornika.
„Zdrava i čista sredina svima nama je prioritet, ali je najznačajnije strpljivo raditi sa najmlađim sugrađanima, jer oni to rado prihvataju i primjenjuju kako su naučeni“, ocijenio je Pisić.

(Srna)