Dobra saradnja SŠC „Petar Kočić” i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH

ZVORNIK

Dobra saradnja SŠC „Petar Kočić” i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH

Učenici putuju na „Otvorena vrata”, vojska pomaže uređenje parka

Povodom obilježavanja Dana 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i, ujedno, Dana Vojske Republike Srpske, koji će biti obilježen 8. maja u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, 50 učenika SŠC „Petar Kočić”  biće dio ove manifestacije . Ovo je samo jedan primjer dobre saradnje škole i vojske, jer će u narednom periodu pripadnici 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, zajedno sa učenicima, urediti zelenu površinu iza škole i napraviti mali park.

Po riječima direktorice škole Biljane Pisić do sada su škole iz Bijeljine uglavnom bile dio ove manifestavije, a komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Roberto Gašić je pozvao i učenike iz Zvornika da prisustvuju edukaciji o minama i prezentaciji pješadijskog naoružanja i sistema veze, kao i da dobiju sve potrebne informacije vezane za vojne akademije.

 – Planirali smo uputimo 50 naših učenika u Bijeljinu, odnosno one koji su se isticali na sekcijama, Savjetu učenika i dodatnoj nastavi. Oni će taj dan, pored posjete kasarni, iskoristiti za razgledanje Bijeljine, posjetu Etno selu „Stanišić” te sami odabrati druge aktivnosti  – rekla je Pisić.

Ona se zahvalila komandantu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Robertu Gašiću i njegovom zamjeniku Draganu Stevanoviću, koji su posjetili školu i dogovorili aktivnosti na uređenju zelene površine iza školskog igrališta.

 – Naša škola nema zelenih površina i odavno želimo da uredimo jedan nepristupačan prostor iza igrališta, gdje mehanizacija ne može da dođe. Dogovorili smo se da mi uputimo zvaničan zahtjev Ministarstvu odbrane BiH, gdje bi nakon odobrenja krenuli u realizaciju uređenja zelene površine i postavljanja sadnica. U toj aktivnosti bi pored učešća vojske pomoć pružili i naši učenici – istakla je Pisić.

(infobirac.net)