U Zvorniku obilježen Svjetski dan knjige – U posjeti i mališani iz Dječijeg vrtića „Neven” iz „Alumine”

ZVORNIK

U Zvorniku obilježen Svjetski dan knjige

U posjeti i mališani iz Dječijeg vrtića „Neven” iz „Alumine”

Narodna biblioteka u Zvorniku organizovala je manifestaciju u okviru koje je obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava, te godišnjice smrti velikih stvaralaca Servantesa i Šekspira. Po riječima direktorice ove ustanove Nege Stjepanović, ove godine fokus je bio na najmlađim čitaocima kao i studentima.

 – Prvo su nam u gostima bili mališani iz Dječijeg vrtića „Neven” iz kompanije „Alumina” kojima smo pokazali naš knjižni fond te muzejsku zbirku koja se nalazi u sastavu Narodne biblioteke, iskazujući veliki vizuelni interes za izložene predmete – rekla je Stjepanović.


Ona je naglasila da su svi mališani Dječijeg vrtića „Neven“ i njihovi vaspitači, povodom Svjetskog dana knjige, dobili besplatnu godišnju članarinu i da će moći kada dođu sa svojim roditeljima da podignu knjige ili slikovnice prema njihovom uzrastu.

Rukovodilac Dječijeg vrtića „Neven“ u kompaniji „Alumina“ Ivana Milošević istakla je da se više od tridesetak mališana fabričkog obdaništa, srednja i predškolska grupa, zajedno sa svojim vaspitačicama, na današnji Svjetski dan knjige, družilo sa osoblјem gradske biblioteke, te upoznalo sa zanimlјivim sadržajima koje im ona nudi.

 

 

„Pored čitanja bajki, upoznavanja sa knjigom i njenim značajem za intelektualni razvoj djece, posjetili smo i muzejsku zbirku Biblioteke i upoznali se sa raznovrsnim eksponatima iz naše prošlosti. Od lјubaznog osoblјa biblioteke, zajedno sa mališanima,   dobili  smo besplatne godišnje članarine na svoju radost i radost svih nas. Bilo je ovo zanimlјivo putovanje u svijet knjiga, bajki, slikovnica i zanimlјivih muzejskih eksponata. Na radost i zadovolјstvo djece nadamo se novom dolasku, a i obećanoj radionici od strane zaposlenih u biblioteci kojima se zahvalјujemo na divnom dočeku“, istakla je Milošević.

 

Stjepanović je dodala da su potom ugostili i ostale učenike i omladinu, kojima je na otvorenom prikazan dio ponude knjiga njihove ustanove.

 – Povodom ovog značajnog dana svim studentima smo obezbijedili mogućnsot besplatnog učlanjenja, te sedam dana besplatnog korišćenja svih naših usluga – istakla je Stjepanović.

Ona je navela da je dobra strana ovih posjeta što najmlađi sugrađani stvaraju naviku da čitaju i dodala da Narodna biblioteka ima više od 80.000 naslova i oko 2.000 čitalaca, koji mogu da koriste i svu prateću komunikacijsku tehnologiju.

(infobirac.net)