Uređeno vojničko groblje u Vlasenici

VLASENICA

Uređeno vojničko groblje u Vlasenici

Radnici lokalne uprave, javnih ustanova i više vlaseničkih preduzeća, kao i učenici vlaseničkih škola udružili su se u zajedničkoj akciji čišćenja i uređenja vojničkog groblja, organizovanoj u okviru aprilske kampanje uređenja grada.

Inicijativu za uređenje groblja pokrenuli su načelnik opštine Miroslav Kraljević i lokalna boračka udruženja s ciljem da se ovoj memorijalnoj cjelini, u kojoj su sahranjeni poginuli ratnici iz Drugog svjetskog i posljednjeg otadžbinskog rata, vrati dostojan izgled i otkloni šteta koju su ovom kompleksu nanijele nedavne vremenske neprilike.

Kraljević je istakao da je dužnost svih koji žive u Vlasenici da čuvaju i održavaju grobove najboljih srpskih sinova, koji su dali živote za Republiku Srpsku.


„Vjetar koji je bio u decembru prošle godine napravio je veliku štetu. Bio je toliko jak da je čupao borove, koji su oštetili ili uništili dosta nadgrobnih spomenika i spomen-ploča. Očekujemo da ćemo tu štetu uspjeti da saniramo i vratimo ovom kompleksu dostojan izgled“, rekao je Kraljević.

Predsjednik Opštinske organizacije porodica poginulih boraca Nada Ninić izjavila je da je zahvalna opštinskim strukturama za pomoć koju su pružile u organizovanju akcije.

„Danas obilježavamo Dan oslobođenja grada i tom prilikom doći ćemo ovdje i položiti cvijeće i zapaliti svijeće“, rekla je Ninićeva.


Goran Đurić, direktor Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, rekao je da su u današnjoj akciji učestvovali učenici i profesori centra.

„Osim čišćenja groblja, čupanja korova i uklanjanja otpadaka, naši učenici su popravili ogradu koja je porušena prilikom decembarskog nevremena, te zasadili cvijeće koje će uljepšati ovaj prostor“, dodao je Đurić.

(www.opstina-vlasenica.org)