Stevanović: Čudi me da u „Alumini“ ne pominju presudu Ustavnog suda BiH

ZVORNIK

Stevanović: Čudi me da u „Alumini“ ne pominju presudu Ustavnog suda BiH

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da ga iskreno čudi kako /predstavnici kompanije „Alumina“/ ne pominju presudu Ustavnog suda BiH koji je potvrdio prije godinu dana blokadu računa i sve zakonite radnje koje je provela sudija Osnovnog suda Zvornik /Jelena Todorović/.
„Niko od njih ne ode pred Ustani sud BiH da da protestuje, niko od njih na kaže treba procesuirati sudiju Ustavnog suda, nego kritikuju mene i tu nezaštićenu sudiju“, rekao je Srni Stevanović, komentarišući optužbe iznesene na konferenciji za novinare u kompaniji „Alumina“.
On je istakao da Rajko Dukić /član Upravnog odbora „Alumine“ i predjsednik kompanije „Boksit“ iz Milića/ smatra da su svi lopovi i kriminalci koji ga ne slušaju, dok će se o njegovom kriminalu najvjerovatnije vrlo brzo progovoriti.
„Mene to ne interesuje, nek je živ i zdrav i neka svako radi kako misli da je najbolje, ali način na koji Dukić radi možda nije bitan nikome, ali kako istupa u javnosti i svojom odokativnim metodom proziva čestit svijet ko je lopov, a i ko je kriminalac, nema smilsa, a ni uporište“, rekao je Stevanović.
Ističući da Dukić samo diže tenzije i spinuje neke istine, Stevanović je rekao da se Dukić bori samo za sebe i u sadašnjoj varijanti fakturiše kvalitet rude kakav hoće i pošto hoće, što tako nije bilo kada su Litvanci tu bili.
„Rajko Dukić se boji dolaska nekog gazde, nije bitno kog, tu ne pričamo ni o ‘Pavgordu’ ni o Zoranu Stevanoviću ni o kome, ali ko god da dođe dole /u Aluminu/ i uvede pravila ponašanja Dukić zna da će njegova kompanija biti godišnje siromašnija za više miliona KM“, rekao je Stevanović.
Prema Stevanovićevim riječima, za Dukića, koji je nekom linijom ušao u Upravni odbor kompanije „Alumina“, svi su lopovi i kriminalci i odjednom prijeti blokadom računa, a pitam se kako zna da će sudija blokirati račun.
„Ne treba više da obmanjuju javnost, nisam ja bitan uopšte, neka sam najgori, nek sve organizujem, neka me hapse i neka mi sude, sve to više nije bitno, ali dokle više da Dukić i njemu slični opredjeljuju javno mnjenje ko je kakav, što nema nikakvog smisla“, istakao je Stevanović.

(Srna)