Sedmi rođendan ,,Zvornik Basketa”

KOŠARKA SPORT SPORT ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: zvornik1 not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: zvornik2 not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: zvornik3 not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: zvornikbasket not found

Sedmi rođendan ,,Zvornik Basketa”

Košarkaški klub ,,Zvornik basket” obeležio je 12. aprila sedmu godišnjicu osnivanja kluba na kojoj su se prisetili svih uspeha koje su ostvarili u dosadašnjem radu. U ovom klubu se posebna pažnja obraća na rad sa mlađim kategorijama koje već nekoliko sezona beleže zapažene rezultate u Republici Srpskoj i BiH.

Generacija dečaka rođenih 1999. i 2000. godine bila je pionirski prvak Republike Srpske u sezoni 2013/2014, ista generacija je u juniorskoj konkurenciji u sezoni 2016/2017. bila treća u Republici Srpskoj.

Posle tog ogromnog uspeha ova generacija je učestvovala u omladinskoj Premijer ligi BiH, a ,,Zvornik basket” je bio jedini klub koji je te sezone predstavljao zvornički sport u nekom od elitnih rangova takmičenja u BiH. Takmičenje su završili kao petoplasirani tim na tabeli.

Generacija košarkaša 2001/2002. ostvarila je plasman na polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske u sezoni 2014/2015. Prvi tim ,,Zvornik basketa” u kome uglavnom nastupaju juniori pojačani sa par iskusnijih igrača sa  velikim uspehom nastupa u Drugoj ligi RS – grupa Istok. U klubu trenutno trenira između 150 i 180 dečaka i devojčica, a pored Zvornika sa najmlađima se radi i u Karakaju.

Nekoliko veoma talntovanih košarkaša i košarkašica  ,,Zvornik basketa” već je napravilo velike korake prema ozbiljnim košarkaškim karijerama, a za mnoge od njih će se tek čuti. Trener Dejan Gajić podsetio nas je na talente koji su ponikli u ,,Zvornik basketu”.

– Helena Radivojević i Dejana Stevanović, koje su 2000. godište, iz našeg kluba otišle su u beogradski ŽKK PARTIZAN. Redovno su pozivane za reprezentaciju Srbije, a Dejana Stevanović je jedina iz BiH bila učesnica međunarodnog kampa u Turskoj, Istanbul 2014. ” PASS IT ON “. U sezoni 2016/17. ona je sa svojom srednjom školom iz Beograda osvaja prvo mesto na svetskom prvenstvu srednjih škola. Košarkašica Anastasija Opačić, koja je 2001. godište, karijeru je nastavila u Italiji, Battipaglia pb63 lady. Pozivana je u reprezentaciju Srbije i pred njom je sigurno blistava karijera. Milan Vukajlović, koji je 1999. godište je bio u našem klubu, a karijeru je nastavio u Italiji, Orsa Basket Barcellona. Jedan od najvećih talenata zvorničke košarke Sergej Jeremić, koji je rođen 2004. godine, od septembra karijeru nastavlja u MEGA BEMAXU, dok je Njegoš Drobić, 2002. godište, dobio poziv od KK BUDUĆNOST iz Podgorice da dođe na probu. Boravio je četiri dana u Podgorici, pa će početkom juna ponovo trenirati sa ekipom Budućnosti, te pokušati izboriti za ugovor i mesto u timu. Pozivan je u reprezentaciju BiH i poseduje ogroman potencijal. Mlada i talentovana Iva Milošević, koja je 2003. godište, u finalnim je pregovorima sa ŽKK RADIVOJ KORAĆ Beograd – rekao je Gajić.

Zvornik je grad koji ima veliku košarkašku tradiciju, a ,,Zvornik basket” je jedan od klubova koji tu tradiciju čuvaju radom sa najmlađima.

(Infobirač)