Tekvondoisti Srpskog Sokola najbolji u Republici Srpkoj

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Tekvondoisti Srpskog Sokola najbolji u Republici Srpkoj

Na prvenstvu Republike Srpske u tekvondou ITF verzije koje je održano u Šekovićima TKDK ,,Srpski Soko” iz Zvornika je u konkurenciji 11 klubova i preko 250 takmičara ubedljivo zauzeo prvo mesto u ekipnom plasmanu. Sa osvojenih 311 bodova i razlikom od 103 boda u odnosu na drugplasirani TKDK ,,Prnjavor” zvornički tekovondoisti su jos jednom potvrdili svoju nadmoć i neprikosnovenost nad ostalim klubovima RS te ponovo potvrdili slogan koji ih godinama prati a to je ,,BUDITE DIO TIMA KOJI NE ZNA ZA PORAZ”.

U pojedinacnoj konkurenciji takmičari Srpskog Sokola osvojili su 28 prvih,10 drugih i 10 trecih mesta. Za najboolju takmičarku u konkurenciji mlađih kadetkinja proglašena je Iva Batić, dko je kod starijih kadeta najuspešniji bio  Đorđe Krstić.  Kod mlađih juniorki najbolja takmičrka bila je Jovana Krstić, kod mlađih juniora Dario Kostić, dok je za najboljeg starijeg juniora proglašen Đorđe Krstić.

Trener Srpskog Sokola Duško Kusmuk ističe da ovaj uspeh njegovog kluba nije slučajan i da je to plod predanog dugogodišnjeg rada-

– Još jednom smo potvrdili da smo najbolji klub u Republici Srpskoj i da se naš uložni trud isplatio. Ovakav rezultat nam daje dodatni motiv da u budućnosti radimo još bolje – rekao je Kusmuk.

Od 23.04. u Estoniji odrzaće se Evropsko prvenstvo gdje će dio reprezentacije BiH čiji selektor je Duško Kusmuk činiti Julijana Eleković, Katarina Kusmuk, Srđan Draškić, Anđela Batić i Boris Kusmuk iz Srpskog Sokola.

Infobirač.net