Drobnjak četvrti put prvak BiH

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Drobnjak četvrti put prvak BiH

Na prvenstvu BiH u kik boksu koje je juče održano na Palama, titulom prvaka po četvrti put zaredom okitio se Zvorničanin Nikola Drobnjak koji je  tako izborio plasman na Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Slovačkoj.

Četvrtom uzastopnom titulom Drobnjak je pokazao da je najbolji borac u kategoriji -81 kg, a u finalnom meču savladao je Sandra Poletana koji je evropski juniorski prvak i svetki juniorski vicešampion.

– Finalni meč je bio izuzetno težak, ali sam još jednom pokazao da sam najbolji borac u ovoj kategoriji u BiH. Pripreme su bile naporne, jer ovo je bio četvrti turnir koji sam radio u ovoj godini. Osvojio sam jedan Evrposki Kup, dok sam na drugom bio drugoplasirani, a prvo mesto sam osvojio i na Grand prixu BiH. Sada sledi Svetski kup u Mađarskoj i prvenstvo BIH u K1. Imao sam dosta povreda koje ću nadam se uspeti da zalečim kako bih nastavio šampionski niz – rekao je Drobnjak.

Posle finalne borbe iz Poletanovog štaba bilo je dosta pritužbi na suđenje, kao i prethodne tri godine u kojima je Drobnjak pobeđivao njihovog borca, što je zaista apsurdno, jer sudije mogu da pogreše jednom ili dva puta, ali ukoliko neko pobedi u četiri meča istog takmičara to samo može značiti da je kvalitetniji i da pritužbe nemaju nikakvu osnovu.

– Ne želim to da komentarišem,  ali jednostavno nemam privilegiju da se samo bavim sportom i kik boks mi je na nesreću tek na petom mestu u životu. Imam ,,samo” veliku volju i podršku porodice i drugara kojima sam i posvetio ovu četvrtu titulu prvaka BiH – zaključio je Drobnjak.

Infobirač.net