U Republici Srpskoj kreće projekat „Džudo u škole“ – Četiri škole u projektu

REGION SPORT

U Republici Srpskoj kreće projekat „Džudo u škole“

Četiri škole u projektu

Početkom 2018/2019. školske godine, u BiH će biti realizovan projekat „Džudo u škole“, koji će se realizovati pod okriljem Džudo saveza BiH, odnosno Džudo saveza Republike Srpske i Džudo saveza Herceg-Bosne. Projekat će obuhvatiti 10 škola u BiH, od kojih četiri u Republici Srpskoj.

Po riječima Ognjena Pavlovića predsjednika Džudo saveza Republike Srpske projekat podrazumijeva održavanje časova džudoa.

– Za realizaciju projekta najviše smo zahvalni predsejdniku IJF-a Mariusu Vizeru jer će ova međunarodna federacija finansirati cijeli projekat. On podrazumijeva nabavku 100 kvadrata strunjača, kolika je površina jednog tatamija, 50 kimona i 500 dolara za instruktora džudoa, za svaku školu pojedinačno u projektu u RS. Kroz ovaj projekat ćemo značajno omasoviti ovaj sport i uticati na zdravlje učenika i njihove sportske sposobnosti. Škola će pojačati takmičarsku bazu, ojačati klubove i iznjedriti nove takmičare, odnosno buduće šampione – rekao je Pavlović.

 

On je dodao da će u toku sljedeće sedmice poslati zahtjev za sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima Vlade RS kako bi dobili podršku i pomoć da se projekat proširi na više škola u Republici Srpskoj.

R.Jokić