Potpisani ugovori o stipendiranju studenata u Vlasenici

VLASENICA

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata u Vlasenici

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas je potpisao ugovore o stipendiranju sa 70 studenata i učenikom generacije vlaseničke osnovne škole.
Kraljević je izjavio da je riječ o novim stipendistima, a da je ukupan broj učenika i studenata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, uključujući i stipendiste iz ranijih godina, 112.


On je pojasnio da je opština Vlasenica za ove potrebe u budžetu planirala 71.000 KM, a da je visina pojedinačne stipendije 100 KM.
„Našim studentima želimo da steknu kvalitetna znanja na fakultetima i da se vrate ovdje jednog dana i ta znanja prenesu na onim radnim mjestima koja budu dobili. Mi ćemo se potruditi da ih u najvećem broju zaposlimo i da ih zadržimo na ovim prostorima“, rekao je Kraljević.
Studenti, ali i njihovi roditelji, izrazili su veliko zadovoljstvo što im je pružena finansijska podrška i što je lokalna zajednica obezbijedila sredstva za stipendiranje svih studenata i učenika koji su podnijeli zahtjev i ostvarili pravo stipendiranja.

(www.opstina-vlasenica.org)