Javni poziv poslodavcima za dodjelu naknada za već zaposlene radnike i nova zapošljavanja

ZVORNIK

Javni poziv poslodavcima za dodjelu naknada za već zaposlene radnike i nova zapošljavanja

Gradska uprava Zvornik u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) raspisala je Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.
Javni poziv je upućen poslodavcima koji su u periodu od 1.septembra 2017. godine do 31. marta 2018. godine povećali broj radnika mlađih od 30 godina i starijih od 45 godina.
Ukupna sredstva po ovom projektu su 140.000 KM, odnosno po jednom zaposlenom od 2.500 KM do 5.500 KM, zavisno od starosne dobi i radnog staža.
Istovremeno Javni poziv predviđa i zapošljavanje novih radnika čije se prijavljivanje mora izvršiti u peridu od 1. aprila do 5. maja tekuće godine.
Tekst javnog poziva, kao i zahtjeve za podsticajna sredstva poslodavci mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada Zvornika www.gradzvornik.org.
Po prethodnom javnom pozivu koji je realizovan u decembru prošle godine 10 zvorničkih privrednika ostvarilo je ukupno 105.000 KM za povećani broj zaposlenih.
Javni poziv je otvoren do 19. aprila.

(Slobodanka Savić, GU Zvornik)